Franska in- och utsikter.

onsdag 28 november 2012

Just don't party on a weekday

Ni vet det där sista glaset som man kanske förnuftigt borde sagt nej till?
Den där sista porlande prosecco- och hallonsirops-droppen som man redan fått några för många av under kvällens gång, och som förvisso är en trevlig avslutning på en tisdagsafton, men som inte bådar gott för morgondagen.
Ni vet den droppen?
Jag drack den.

Och nu sitter jag här och har exakt sex minuter på mig att leta fram något vettigt att säga om vår europeiska identitet, och en snygg formulering på italienska som täcker allt som skedde mellan det romerska rikets fall och Maastricht 1992.

 Och allt jag kan tänka på är idiotin i den där sista droppen.

 Days like this I need Janis.

2 kommentarer:

  1. Jag drack också den där droppen igår kväll. Kände direkt att jag korsade en gräns och att jag skulle få lida för det. Så blev det också.

    Hörredu, nyfiken som jag är - vad gör du? Det låter som du jobbar med något coolt och viktigt.

    Bisous

    SvaraRadera
  2. Ja, men ack så trevlig den kan vara den där sista droppen! Tyvärr jobbar jag inte alls med något coolt och viktigt; om du refererar till 'något vettigt att säga om vår europeiska identitet' så var det studie-relaterat, jag är liksom fortfarande och snurrar i universitets värld....men jag jobbar också, som språkassistent på en engelsk språkskola, och ger lektioner i metodologi. Så lite viktigt är det ju, för de som lär sig engelska...!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...