Franska in- och utsikter.

fredag 19 mars 2010

Den lögnaktige lille gröne mannen

När man lämnat perrongen på metrostationen Abbesses finner man sig vid ett vägskäl där höger är den enda resonabla väg att svänga.
Alla svänger höger, aldrig förr har så många människor svängt så höger på så kort tid, man svänger höger in i mig, svänger över mig, kliver rakt igenom mig, överfaller mig likt en hel trupp av högervridande människor, jag svänger vänster, åt vänster går naturligtvis jag.

Till höger finns hissen, till vänster finns trapporna.
Trappor som påvisas av en liten jämngrön streckgubbe som kutar för sitt liv mot nödutgången, vilken naturligtvis finns ovan trapporna, höger ben bakåtsparkande, vänster arm viftandes i luften framför sig.
Han kutar för att det brinner, sånt händer, händer otroligt sällan men tydligen tillräckligt ofta för att den gröne lille mannen ska kuta dag efter dag i sin lilla fyrkantiga skylt.

Att svänga vänster är naturligtvis ett dåligt val, inte lika dåligt som många andra val, men likväl dåligt nog för att inte svänga vänster är man vid sina sinnes fulla bruk.
Jag är vid mina vansinnes fulla bruk.
Men jag tänker att det ändå är förståndigt att - likt den förståndige gröne mannen - ta trapporna upp ur den ovanligt djupa metrogrottan.
Skulle det börja brinna under tiden man befinner sig i trapporna är man åtminstone på rätt väg.

Ta aldrig trapporna upp ur metrostationen Abbesses.
Nödutgångsskylten är ett briljant exempel på falsk marknadsföring.
När man väl kommit upp är man inte i närheten lika oberört fräsch som den kutande lille gröne mannen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...